Een vertrouwde plek waar jij jezelf kunt zijn

Stichting Ons Huis en Saeeyan Art vormen samen het kloppende hart van The Home of Creation.
Samen staan wij garant voor een creatieve, veilige en inspirerende omgeving. Hier kunnen (jong-)volwassenen met een beperking of met een afstand tot de arbeidsmarkt, deelnemen aan verschillende dagbestedingsprojecten.

Medium length section heading goes here

Professionals op het gebied van begeleiding van kinderen en jong volwassenen

Medium length section heading goes here

Gediplomeerd en continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de zorg.

Medium length section heading goes here

Jarenlange ervaring met zorgverlening aan kinderen en jong volwassenen met verstandelijke en/of psychische beperkingen.

De gedachtegang achter The Home of Creation

Binnen de dagbestedingsprojecten bieden we een breed scala van activiteiten aan. Hiermee worden de deelnemers uitgedaagd hun kwaliteiten en talenten verder te ontplooien onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde professionals.

Het doel is te komen tot verdere persoonlijke ontwikkeling op het gebied van zelfredzaamheid, zelfstandigheid en zelfvertrouwen. Daarbij staat het belang van onze deelnemers én hun families voorop.

Wij werken met onze hart en ziel aan de begeleiding van onze deelnemers, maar voelen ons ook verantwoordelijk voor het welzijn van het gezin. Ontzorging staat dan ook hoog op onze prioriteitenlijst. Flexibiliteit en de mogelijkheid ons aan te passen aan de behoeften van het moment, is onze kracht gebleken in de afgelopen jaren.

50%
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
50%
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Onze liefdevolle methodiek brengt een warme sfeer

Door de grote verscheidenheid aan activiteiten, kunnen we een goed beeld krijgen waar een ieders potentie ligt en van waaruit we verdere ontwikkeling kunnen inzetten.

We werken volgens de begeleidingsmethodiek van Gentle Teaching. Bij deze visie ligt het accent niet op het ontwikkelen van praktische vaardigheden, maar op het ontwikkelen van onvoorwaardelijke relaties. Wij zijn van mening dat onvoorwaardelijke, vertrouwelijke relaties de basis vormen voor de verdere persoonlijke ontwikkeling. Een vertrouwensrelatie zorgt er voor dat de deelnemers zich veilig, gewaardeerd en gesteund voelen, ook tijdens moeilijke momenten.

In het kielzog van werken aan onvoorwaardelijke relaties, ligt het sociale aspect. Leren omgaan met elkaar, elkaar respecteren zonder aanziens des persoons. Het oplossen van problemen op een warme en liefdevolle manier en met respect voor elkaars gevoelens. Waar transparantie en openheid hoog in het vaandel staan. Daar maken wij ons hard voor.

50%
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
50%
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Tagline

Ons team

Wij delen graag onze jarenlange ervaring en passie met jou. We zijn geduldig, behulpzaam en vormen samen met jou een hechte band en verzamelen onvergetelijke leermomenten.

Connie Fransz
Connie Fransz
Mede-oprichter

Als schildermoeder, overblijfjuf, knutselmoeder en moeder van drie kinderen, met wie zij naar hartelust thuis knutselde, werd Connie door een goede vriendin op het traject van het creatief begeleiden van kinderen met een beperking gezet. Door haar jarenlange ervaring met kinderen in het algemeen en kinderen met een beperking in het bijzonder, beschikt Connie over een solide basis van waaruit zij werkt. De opleiding Creatieve Therapie voor kinderen maakt haar tot een serieuze professional die met liefde en kunde haar vak uitoefent. Connie werkt volledig vanuit haar gevoel en reageert op de individuele behoeften die zij bij haar cliënten signaleert. Connie is als zorgmanager verbonden aan Stichting Ons Huis. Stichting Ons Huis is al 15 jaar een begrip in Almere.

Majeed Saeeyan
Majeed Saeeyan
Mede-oprichter

Majeed leerde van huis uit om zuinig om te gaan met materialen, niets weg te gooien. In Nederland zag hij dat er veel verspild werd. Als multidisciplinair kunstenaar benutte hij die materialen voor zijn kunstwerken. De liefde voor recycling werd net zo groot als zijn liefde voor kunst. Majeed geeft tevens schilderslessen. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden. Men kan begeleiding krijgen, een cursus volgen, maar ook gewoon langskomen voor een kop koffie. De onvermoeibare drive van Majeed om het beste in mensen naar boven te brengen en ook mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen, maakt hem tot een bijzonder mens.