Introductie kunstenaars The Home of Creation

Een plek om te ontmoeten, te creëren en te werken

Klink op onderstaande namen voor een impressie van het individuele werk.

Esther Esser

Met de jaren is de drang ontstaan om me zelf serieuzer te gaan verdiepen en ontwikkelen in het schilderen. Ik ben nu ruim tien jaar serieus bezig met schilderen; daarvoor was het nog een plezierige hobby. Ik heb van verschillende kunstschilders les gehad en ben hen allemaal zeer dankbaar. Majeed Saeeyan is mijn huidige mentor en ik ben dan ook al een aantal jaren bij hem in de leer.
Ik voel hoezeer het schilderen in mijn DNA zit, het is letterlijk terug te voeren naar begin 1600. De niet te stoppen drang om te schilderen is dus wel verklaarbaar.
Ik ben gevoelig voor kleur en de stemming die kleur kan creëren. Wanneer ik abstract werk gaat het in eerste instantie om de kleuren die ik samen wil brengen en daarna om de compositie. Maar ook schilder ik graag figuratief waarbij er toch vervreemdende elementen aanwezig zijn. Wortels zouden b.v. lichaamsdelen kunnen zijn, al dan niet grijpend of liefdevol in en op de aarde gelegen. Straatjes zijn verlaten; is het feestje voorbij? Wat doet die vogel op dat nest van brieven?

Michelle Friedländer

Ik ben 4 jaar geleden begonnen met schilderlessen te nemen bij Majeed Saeeyan. Mijn dochter zei toen “mam ga wat doen …zoek een hobby… ga schilderen!” Ik lachte haar vierkant uit. En zei “ik kan niet eens tekenen laat staan schilderen”.
4 maanden later hadden we dezelfde nacht dezelfde droom, dat we op schilderles zaten. En dit was eigenlijk de reden dat ik les heb genomen.
En nog steeds met heel veel plezier! 

Hieronder “De Waterdraagster”
Acrylverf met bladgoud
Maat: 120x80x4 cm
Prijs €350,00

Hieronder “Dromen”
Acrylverf
Maat 60x80x2 cm
Prijs €150,00

Wim Verschut

Hallo! Mijn naam is Wim en ik woon in Almere. Sinds 2017 volg ik met plezier de schilderslessen van Majeed. 

Hieronder:
Vincent van Gogh
100 x 80cm. € 350,-.

 

Hieronder:
Waterval
80 x 60cm. € 250

 

Yvonne Le Loux

Hallo, ik ben Yvonne le Loux, getrouwd met John Lasschuit en heb 2 volwassen dochters.
Mijn schilderavontuur begon toen mijn kinderen nog klein waren. Maar de drukte van het gezin liet het niet toe om hier echt in door te pakken. Ook ruimtegebrek speelde een rol. Toen de kinderen uit huis waren, werd het wat rustiger en heb ik de draad weer opgepakt. Ik heb Majeed leren kennen via mijn man en krijg nu schilderlessen van hem. Mijn zwakke punt is mijn traagheid. Dat heb ik altijd gehad en ik heb daar mee leren omgaan. Toch stoort het mij niet. Ik pas de omstandigheden gewoon aan aan mijn persoonlijkheid. Dat geeft rust en tevredenheid.

Hieronder: Lerichi, 40 bij 50 cm, acryl op canvas.

Hieronder: Venus, 70 bij 90 cm, acryl op canvas. 

Hieronder: Buikdanseres Samira, 120 bij 80 cm, acryl op canvas, nog onvoltooid.

Hieronder: John, 80 bij 100 cm, acryl op canvas.

Hieronder: Spirit, 50 bij 60 cm, acryl op canvas, nog onvoltooid.

Hieronder: Feng Shui vissen, 50 bij 40 cm, acryl op canvas.

Hieronder: Freddy, 80 bij 100 cm, acryl op canvas.