Category
5 min read

Ons Open Huis

Ons Open Huis
Written by
Full Name
Published on
22 January 2021

Ons open Huis is een evenement waar we aan alle bezoekers willen laten zien wie wij zijn, wat wij doen en wie er bij ons terecht kunnen. Stichting Ons Huis en Saeeyan Art besloten hun krachten te bundelen en samen verder te gaan met de gezamenlijke naam The Home of Creation. Hier begeleiden wij mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. 's Ochtends starten wij de dag samen onder het genot van koffie of thee. Daarna zijn we de rest van de dag bezig met eigenlijk hetgeen iedereen zelf op kunstzinnig gebied wil doen! Waar nodig bieden wij hulp en de participanten kunnen met al hun vragen bij ons terecht, ook als het niet over hun kunstwerken gaat.

Wat houdt vernissage in?

Een vernissage is de feestelijke opening van een kunsttentoonstelling, waar alle kunstenaars bij betrokken zijn. Tijdens onze eigen vernissage op 8 juli 2022, zullen we een deel van alle gemaakte werken van onze participanten tentoonstellen. Zelf zullen zij hierbij aanwezig zijn om te kunnen vertellen wat de gedachten en gevoelens achter hun werk zijn. Op een warme zomerdag zijn wij te bezoeken voor deze unieke tentoonstelling. We verwelkomen alle bezoekers met een hapje en een drankje en daarna blijven deze beschikbaar voor wie daar zin in heeft! Het belooft een bijzondere middag te worden, waar onze participanten met trots hun voortgang zullen laten zien.

Onze maatschappelijk betrokken initiatieven

Het uitgangspunt van Stichting Ons Huis en Saeeyan Art is het bijdragen aan een vreedzame maatschappij. Waar anderen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, een beperking of misschien wel iets anders, daar bieden wij kansen. Iedereen moet de mogelijkheid hebben om de dagen leuk en leerzaam door te brengen. Mede door onze werkwijze in The Home of Creation, waarin wij veel recyclen en oude spullen hergebruiken, hebben wij de Groene Speld gewonnen! Dit is een door de gemeente uitgereikte speld voor ondernemers wie bijdragen aan een groen en gezond Almere. Een waardering om in onze zak te steken!

Wie kunnen er allemaal bij ons terecht?

Het antwoord op deze vraag is simpel....Iedereen! Zo zijn wij een erkend leerbedrijf; helpen vrijwilligers ons mee in de begeleiding; en openen wij onze deuren voor iedereen die eens wil komen schilderen of gewoonweg wil komen kijken. Wij zijn een organisatie waar je veel kunt leren over onder andere de omgang met andere mensen en hoe je jouw creativiteit het beste kunt uiten. Dit doen wij in een gezellige sfeer waarin iedereen zich geaccepteerd voelt. Lijkt het jou leuk om een keer bij ons langs te komen? Dan is de vernissage het perfecte moment! Vorm tijdens de tentoonstelling een beeld over The Home of Creation en wie weet lijkt het je leuk om ons vaker te bezoeken.

Subscribe to newsletter

Subscribe to receive the latest blog posts to your inbox every week.

By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Medium length section heading goes here

Professionals op het gebied van begeleiding van kinderen en jong volwassenen

Medium length section heading goes here

Gediplomeerd en continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de zorg.

Medium length section heading goes here

Jarenlange ervaring met zorgverlening aan kinderen en jong volwassenen met verstandelijke en/of psychische beperkingen.