Ons Creatieve Team

Een plek om te ontmoeten, te creëren en te werken

Majeed Saeeyan

Majeed Saeeyan

Connie Fransz

Connie Fransz

Cyriel Paul Chang

Cyriel Paul Chang

Wie is Majeed?

Initiatiefnemer en oprichter van The Home of Creation. Majeed is geboren in het kleine stadje Torbat in het Noord-Oosten van Iran. Sindsdien, na een levenstocht langs Pakistan en India, waar hij het schildersvak op traditionele wijze eigen maakte, is hij uiteindelijk in Nederland beland. De klassiek wijze van schilderen en het gebruik van de felle kleuren karakteriseren de schilderstijl waar Majeed gebruik van maakt. De afgelopen decennia heeft Majeed ook alle westerse technieken eigen gemaakt waardoor hij nu een prachtige blend van diverse stijlen en technieken combineert.
Majeed leerde van huis uit om zuinig om te gaan met materialen, niets weg te gooien. In Nederland zag hij dat er veel verspild werd. Als multidisciplinair kunstenaar benutte hij die materialen voor zijn kunstwerken. De liefde voor recycling werd net zo groot als zijn liefde voor kunst. Majeed geeft tevens schilderslessen. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden. Men kan begeleiding krijgen, een cursus volgen, maar ook gewoon langskomen voor een kop koffie. De onvermoeibare drive van Majeed om het beste in mensen naar boven te brengen en ook mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen, maakt hem tot een bijzonder mens.

Wie is Connie?

Initiatiefnemer en medeoprichter van de activiteiten onder de The Home of Creation. Connie, moeder van een zoon met een beperking, begon lang geleden met naschoolse opvang voor kinderen met een beperking. Twee jaar geleden begon Connie ook met een dagbesteding voor (jong-) volwassenen met een beperking. Zij geeft met haar naaiatelier en recycling-kringloopwinkel volwassen met een beperking de gelegenheid aan het werk te gaan.

Als schildermoeder, overblijfjuf, knutselmoeder en natuurlijk moeder van kinderen met wie zij naar hartelust thuis knutselde, werd Connie door een goede vriendin op het traject van het creatief begeleiden van kinderen met een beperking gezet. Door haar ervaring met kinderen in het algemeen en de eigen ervaring als moeder van een zoon met ASS en CMT, beschik Connie over een goede basis van waaruit zij een coachings traject heeft gevolgd voor het begeleiden van kinderen met een beperking. Connie werkt volledig vanuit haar gevoel en reageert op de behoeften die zij bij de kinderen signaleert.
Met liefde, zorg, aandacht en geduld, heeft Connie de afgelopen tien jaar een hele schare kinderen begeleid van de na-schoolse opvang naar o.a. dagbesteding.

Wie is Cyriel?

Cyriel Paul Chang, vader van een zoon met een beperking, had al jaren in zijn hoofd iets te doen voor jongeren met een beperking. Naast zijn werk bij KLM, was dat in zijn eentje onhaalbaar. Omdat techniek binnen de dagbesteding in Almere bijna niet voorkomt besloot hij zich daar op te richten. Als onderdeel van en creative crew lid van The Home of Creation, heeft Cyriel zijn droom kunnen waarmaken. Het werd een autopoetsbedrijf waar iedere particulier, maar ook autobedrijven, hun auto kunnen brengen voor een grondige poetsbeurt en reiniging. Daarnaast staan er fietsen en scooters om zowel jongens als meisjes spelenderwijs te leren met gereedschap om te gaan. Simpele karweitjes als schuren of een fietsbel plaatsen, maar ook een scooter uit elkaar halen en weer in elkaar zetten om feeling te krijgen met gereedschap. Cyriel Paul is een rustige man. Hij wil een prettige sfeer in het bedrijf. Het doel is dat de jongeren elke dag met een smile komen en met een smile naar huis gaan!

 De gedachte

The Home of Creation, een bedrijf voor cultureel en maatschappelijk ondernemen is geopend. Naast Majeed Saeeyan en Connie Fransz sloot ook Cyriel Paul Chang zich bij hen aan waardoor vier initiatieven ontplooid werden en een uniek centrum in Almere is ontstaan.

Alle drie hebben ze een drive om vooral bezig te zijn voor jongeren en volwassenen met een beperking. Er is geen winstoogmerk, het drietal wil vooral een plek bieden waar aandacht besteedt wordt aan de maatschappij. Ze zijn niet alleen begeleiders, maar ook gesprekpartner. Ze willen een veilige omgeving creëren, een plek waar men graag komt. Het sociale gebeuren is minstens zo belangrijk als de activiteiten.

Door samen te werken biedt Majeed Saeeyan, de oprichter van The Home of Creation, een scala aan mogelijkheden. Er wordt geprobeerd mensen uit de dagbesteding – door middel van diverse creatieve activiteiten gedurende hun verblijf -fijne geluksmomenten te laten ervaren. Dat geluk staat voorop.
Wat met name bij dagbesteding heel belangrijk is, is de dynamiek tussen mensen. Onder de mensen zijn, praten, verwoorden van gevoelens, je kwetsbaar op durven stellen en ondertussen vaardigheden te leren die je altijd bijblijven. Majeed, Connie en Cyriel Paul vinden dat ze in dienst zijn om dat alles in goede banen te leiden.

Dare to dream a new dream each day.