The Home Of Creation

Stichting Ons Huis Creatieve dagbesteding

Naai- en borduuratelier Dynamiek

Drijvende kracht achter het atelier is Connie Fransz. Zij leert mensen met een beperking bij het naaiatelier niet alleen omgaan met de naaimachine en de borduurmachine, maar ook allerlei vaardigheden die met handwerken te maken hebben. Ook de dynamiek tussen de mensen onderling is belangrijk. Vandaar de naam van het naaiatelier. Er wordt onder andere borduurwerk gemaakt voor geboortes en andere feestelijke gebeurtenissen.

Het naaiatelier is geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking én een goede motoriek. Heb je daarbij ook al interesse in handwerken dan is het helemaal leuk!  Naaiatelier Dynamiek is dagbesteding, maar zelf noemen wij het liever werk. Het is alleen werk zonder prestatiedruk, zonder tijdsdruk. Er komen regelmatig opdrachten binnen, maar opdrachtgevers weten dat een opdracht tijd kost. Zij leveren ook zelf de materialen.

De overige materialen waarvan bij het naaiatelier van alles gemaakt wordt, worden bijna allemaal gedoneerd. Er wordt weinig tot niets gekocht. Daarentegen worden wel mooie spullen verkocht bij onze aangesloten recyclewinkel.

Aan elk product – dat in het naaiatelier is gemaakt en via onze recyclewinkel wordt verkocht – hangt een kaartje met de naam van de maker. Zij of hij krijgt ook te horen als het product verkocht is. Gemiddeld zijn er zes mensen per dag actief in het naaiatelier.

Schilderslessen Art Inside-Out.

Op een laagdrempelige wijze leren schilderen in een open atelier in een inspirerende omgeving? In het atelier van the Home of Creation is dat allemaal mogelijk. Dit onder de begeleiding van Majeed Saeeyan.

Bij kunst moet je altijd terug naar jezelf gaan. Dat is de mening van Majeed Saeeyan, de drijvende kracht achter het schildersatelier van de dagbesteding. Majeed maakt zich sterk voor art inside-out, kunst van binnenuit. De term outsiders-art, een kunststroming voor psychiatrische patiënten en mensen met een beperking, stuit hem tegen de borst omdat we in een inclusieve maatschappij leven, waar niemand uitgesloten mag worden. Mensen hebben de neiging naar perfectie, mensen met een beperking hebben die neiging niet.

Hoe hoger je als kunstenaar in rang komt des te meer jaloers wordt je op die mensen die alles vanuit hun gevoel doen!

Als iemand nog nooit geschilderd heeft krijgt hij of zij eerst vier tot vijf privélessen. Daarmee wordt de deelnemer klaargestoomd om mee te draaien in een groep.
Schilderijen mogen worden verkocht in de aangesloten recycle-winkel.

Regelmatig zullen ook exposities georganiseerd worden waar ook kunstwerken verkocht kunnen worden.

Meer informatie over de creatieve dagbesteding?

Bel met
Connie Fransz
T: 06-18093730

of email:
dynamiek.onshuis@gmail.com

|

Leren schilderen is een ontdekkingsreis in jezelf naar jezelf met vaak bijzondere resultaten.

Stichting Ons Huis is een kleine zorginstelling te Almere met een activiteitencentrum voor kinderen met een beperking (geopend op maandag, dinsdag en donderdag na school, tijdens studiedagen en vakanties) en een dagbesteding voor volwassenen met een beperking/afstand tot de arbeidsmarkt (ma tm vrij geopend van 9.00 – 17.00 uur).

Bent u niet tevreden en heeft u een klacht? Neem contact met ons op of klik de button hierboven.